Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad i børnehaven

forældrene har besluttet at fastholde frokostordningen. Fra den1. juli 2021 vil vi indføre egenproduceret frokost.  Der serveres ernæringsrigtig og mindst 75% økologisk mad tilpasset børnehavebørn. Gode kostvaner grundlægges ved  at børnene præsenteres for forskellig mad tilpasset årstiderne og at børnene vænner sig til mange slags smage, konsistens, duft o.s.v.

Der serveres varm mad 2 gange om ugen og smør-selv rugbrød med forskelligt pålæg og salater 3 dage om ugen.

Vi sørger selv for eftermiddagsmad – rugbrød, frugt, grønt, vand og mælk.

Til hverdag spiser og drikker vi sundt, og derfor er det ok at fejre særlige dage – fødselsdag, afsked og højtider med lidt lækkert og måske sødt i begrænsede mængder

Børnene spiser ved 3 borde efter en fast bordplan. Det giver ro ved måltidet og skaber et godt fællesskab ved bordet. Der skal afsættes god tid til måltidet. De voksne spiser sammen med børnene og spiser det samme som børnene. Vi opfordrer til at børnene øver sig i at smøre selv, rækker ting til hinanden, venter på hinanden og til at alle er med til at skabe en god og hyggelig stemning ved bordet. Forventninger er selvfølgelig tilpasset børnenes alder.

Alle opfordres til at spise varieret, vi laver små smagsprøver og taler om forskellig slags smage. De voksne er rollemodeller, ligesom børn og også er med til at støtte hinanden i at være nysgerrige og prøve at spise noget nyt. Det er personalets opgave at sikre at alle børn får tilbud om mad, de kan lide.

Frokosten bliver et vigtigt samlingspunkt i børnehavens hverdag. Vi lægger vægt på, at der er ro og tid til at samtale og lytte til hinanden og det enkelte barns tilhørsforhold til fællesskabet styrkes.

Samlet set giver måltidet mulighed for et positivt samvær, der stimulerer appetit, sprog, motorik, sunde spisevaner, maddannelse, og social og personlig læring.